Tv-serier - Slow horses

 Årets första teveserie som vi ser något avsnitt av nästan varje dag är Slow horses. 

Tips från vänner gjorde att vi signade upp ett nytt konto på Apple+ och tänk att en enda serie avgör om man är beredd att betala en slant för ett helt abonnemang.

Första säsongen hade jag lite svårt för hela konceptet, det var som om serieskaparna inte hade bestämt sig om det skulle vara "witty" eller på allvar. Det var en svårsmält kombination att försöka tycka om karaktärerna, uppleva att det var spännande samtidigt som allt var med en ironisk blinkning. 

Men nu när vi är inne på den andra säsongen är det mycket bättre, här har man hittat balansen och gör det elegant och spännande. Det är inget mästerverk men osar härligt brittiskt, smarta repliker och flera av karaktärerna är härliga att följa. Serien är nästan lite gammaldags, lite gamla världen (som verkar ny igen tyvärr) med spioner från ryssland och MI5 som försöker hantera situationen. Slow horses är det passande smeknamnet på den självständiga avdelningen där misslyckade agenter har dumpats. 

Chefen Gary Oldman är grumpy, lite tjock och smutsig men ändå lite sympatisk. Kristin Scott Thomas är hans antagonist och hon är alltid bra trots att hon i serien är en ganska stereotyp kall karriärkvinna. Dock är hon inte alls (?) med i säsong två, men man har varit smarta nog att etablera henne så alla hänvisningar till henne gör att hon ändå finns med. Gissar att hon var för dyr alternativt upptagen för serien. 

Jack Lowden var ganska okänd för mig, men han gör ett bra jobb som valpig uppstickare. Extremt lik en person i vår närhet vilket gör det extra kul att se honom här. Christopher Chung har en rolig karaktär att jobba med och så den kanske bästa; Saskia Reeves som spelar en försynt sekreterare som uppvecklas under seriens gång.

Den nyskrivna låten till serien Strange Game Introt av Mick Jagger och Daniel Pemberton är perfekt, den sätter tonen på den lite skitiga och old-school känslan som serien skapar. Jagger var tydligen ett fan av Slough House serien, romanerna som av Mick Herron som ligger till grund för serien.

Betyg: 8




Kommentarer